Reacties van cliënten

De situaties waarin ik mijzelf tegenkwam vloeiden voort uit mijn verleden. Ik herkende en erkende deze momenten wel, wist ook wat de oorzaak was, maar toch bleef ik steeds hetzelfde reageren. Door gesprekken met Joke heb ik ervaren welke gevoelens hierbij spelen en om deze gevoelens toe te laten. Nu ik de gevoelens herken bij de situaties, reageer ik anders en vooral milder. Dat geeft ruimte, opluchting en een nieuwe kijk op mijzelf.

E.W.

hypnotherapie was voor mij;.....'een grote stap richting een gebalanceerd leven'.

B.v.U.

Door hypnotherapie heb ik heel veel oude conditioneringen op kunnen ruimen. Dit geeft me een enorme vrijheid, waardoor er steeds meer ruimte is om onbelemmerd te zijn wie ik ben.

R.vA.

Ik heb al jaren hoogtevrees en werd hierdoor belemmerd om samen met mijn partner van de vakanties in de bergen te genieten. Een aantal sessies hypnotherapie hebben me goed geholpen. Ik kom net terug van een vakantie waarin ik zomaar met plezier een steile afdaling maakte en ik ben ook veel meer ontspannen met bergliften meegegaan. Ik kijk hier met trots terug op terug!

Y.H.

Toen ik bij je kwam had ik al aardig wat therapie gehad in mijn leven. ik wist daardoor verstandelijk heel goed wanneer en waarom ik telkens tegen dezelfde muren aan bleef lopen. Maar jij hebt mij geholpen om afscheid te nemen van het oud gedrag en de emoties die ooit voor mij werkten maar nu vooral tegen mij werkten. En dat zonder dat er te veel oude koeien die weer uit de sloot moesten worden opgehaald. Ik heb de achterliggende redenen van dat oude gedrag, de emoties van toen en de frustraties van het heden nu een plekje kunnen geven. Het is afgerond, ik maak momenteel een grote ontwikkeling door zowel op het persoonlijk vlak als op mijn werk.

Monique

Joke Eldering heeft mij met diverse werkvormen vanuit de hypnotherapie dichter bij mijzelf gebracht, mij mijn eigen grond en kracht weer doen hervoelen. Bij de eerste kennismaking was ik de helderheid in mijn leven kwijt en tobde met mijn verslaving. Nu na een traject van vier maanden heb ik weer contact met mijn innerlijke kracht en kan ik vandaaruit mijn leven weer aanpakken. Joke is in staat om direct in te spelen op de actuele situatie en de therapievorm te kiezen die op dat moment het beste is. Bij de verschillende soorten sessies, visualisaties kon ik weer contact maken met mijn kern, om in de tijd daarna bij moeilijke situaties vanuit mijn eigen kracht te reageren.

L.

Na de diagnose kanker, stortte mijn hele wereld in. Na een twaalftal sessies bij Joke is de rust weer teruggekeerd in mijn lichaam en heb ik de ziekte, en een aantal andere zaken uit het verleden echt een plek kunnen geven. Natuurlijk is het leven met deze ziekte zwaar, maar door de therapie heb ik wel doen inzien dat ik nog steeds iemand ben die nog genoeg leuke dingen uit het leven kan halen en zich niet in alles laat belemmeren maar juist de dingen probeert te doen die nog wel mogelijk zijn.

S.

Altijd probeerde ik te begrijpen in plaats van te voelen, zeker als een situatie moeilijk was. Met Joke kwam ik uit mijn hoofd en durfde ik eindelijk gevoelens toe te laten en te ervaren die heel diep weggestopt zaten, al heel veel jaren, dit voelt als thuiskomen bij mezelf en geeft een mooi toekomstperspectief.

Een mooie samenwerking.

Voordat ik bij Joke kwam had ik enorm last van mijn verkeerd aangeleerde eetgewoonten, ik at op elk moment en vooral als ik mij verdrietig en ongelukkig voelde. Na een traject van visualisatie en zelfreflectie ben ik gegroeid als persoon en gelukkig van het emotie-eten af. Eten staat mij zelfs tegen op diezelfde momenten! Dit is een grote opluchting en ik ben dan ook heel blij met de hulp die ik gekregen heb.

R.K.

Ik ben met een beginnende burn-out bij Joke terecht gekomen. Door een gebrek aan zelfvertrouwen wist ik niet waar ik moest beginnen om er weer bovenop te komen. Zelf dacht ik niet dat ik veel 'openstaande issues' te verwerken had, maar wat kwam er veel naar boven tijdens onze sessies! Meteen na de eerste sessie merkte ik al duidelijk verbetering, en na een paar sessies heb ik mijn zelfvertrouwen terug, en echt schoon schip gemaakt. Joke kan ontzettend goed luisteren en straalt rust en warmte uit, waardoor ik me direct kon openstellen. Het mooie aan hypnotherapie is dat ik nieuwe inzichten kreeg en mocht ervaren dat onze 'mind' een krachtig medium is. De ontspanningsoefeningen doe ik nog dagelijks met veel plezier, gewoon om lekker te relaxen, ik heb ze niet meer 'nodig'.

J.

De sessies bij Joke hebben me geholpen om bepaalde negatieve overtuigingen los te laten of om te buigen naar de positieve kant. Door hypnose krijg ik de kans om deze dingen vanuit mijn onderbewuste veel duidelijker te krijgen dan wanneer ik dit vanuit mijn denken en bewustzijn probeer. Daarbij wordt er ook meteen aan die overtuigingen gesleuteld. Na de sessies ging ik steeds met een sterker, rustiger en positief gevoel de deur uit. Als een oude overtuiging nu de kop op steekt, kan ik er beter mee omgaan en anders reageren.

J.

Het is bijzonder hoe jij me mijn levenspad heb laten bewandelen. Daar hebben voor mij zeer heftige momenten bij gezeten. Met als resultaat dat ik me na 39 jaar eindelijk compleet voel! Het is hard werken geweest, maar ik heb het met enorm veel plezier gedaan. Dank voor deze mooie ervaring.

N.

Jarenlang heb ik alle taken van mijn personeel naar me toegetrokken in de angst dat er iets fout zou gaan en dat gebeurde dan ook. Niet met mijn collega's maar helaas met mijzelf. Ik knapte totaal af op de eerste dag van mijn vakantie en zag snel in dat ik hulp nodig had. De huisarts schreef wat rustgevends voor en aanvullend bezocht ik Joke. Het half uurtje reizen had ik erg graag over om weer wat rust en orde in mijn hoofd te krijgen. Al na een paar een paar sessies voelde ik mijn overzicht weer terugkomen net als de rust. Joke liet me inzien dat het extreme vooruitplannen wat ik deed geen zin had. Alle belangrijke beslissingen in mijn leven nam ik, met succes, op gevoel. Waarom zou ik over minder belangrijke zaken dan weken van te voren alle mogelijke scenario's uitdenken. Ook heb ik ingezien dat het werk dat ik nu doe niet veel langer mijn ding zal zijn, ik ben nu rustig aan op zoek naar iets wat ik echt wil. Maar heb daar dankzij Joke zeker vertrouwen in.

Gerry

"Liefde is de essentie van het leven. Mijzelf lief te hebben en te beschermen. Dat heeft Joke mij o.a. geleerd. En ook heeft ze mij geweldig geholpen en geleid om uit één van mijn moeilijkste periode's van mijn leven te komen. Ze kan ontzettend goed luisteren, een heel liefdevol mens."

Heel veel dank Joke! M.

Ik heb contact met Joke opgenomen omdat ik niet zo stabiel in het leven stond als ik zou willen. We zijn na een intake met behulp van EMDR therapie aan de slag gegaan. Ik had nog nooit van deze therapievorm gehoord maar ben nu zeker overtuigd van de werking hiervan. Na slechts enkele sessies heeft er een verandering plaatsgevonden waardoor ik mezelf omarm om wie ik ben, krachtiger in het leven sta, en een prettiger persoon ben, voornamelijk voor mijzelf maar daardoor ook voor anderen.

Joke bedankt! N.

Na jarenlange grote schommelingen in mijn gewicht, wist ik dat ik het anders moest aanpakken. Ik realiseerde mij dat als ik het 'tussen mijn oren' niet op orde zou krijgen, ik nog jaren lang door zou gaan op dezelfde weg. In alle gesprekken met Joke kwam er heel veel naar boven. Joke gaf mij bij elk gesprek weer het gevoel dat ik er mocht zijn, met al mijn gevoelens en al mijn gedachtes. Dit heeft mij zo veel sterker gemaakt. Hierdoor realiseerde ik mij dat ik 'niet gek' was. Alles wat ik dacht, deed, voelde en zei was waarde-vol en niet waarde-loos. Dit is het belangrijkste wat ik heb geleerd in de gesprekken met Joke. 'Bijkomend voordeel' is dat het afvallen nu ook lukt! .

M.

Bedankt voor de inzichten die ik bij jou heb gekregen. In de gesprekken was er wederzijds vertrouwen en veel geduld van jouw kant. Het kostte me bij jou geen moeite mijn verhaal te vertellen. Ik weet nu dat ik al die jaren te veel bordjes in de lucht heb proberen te houden. Als er een bordje bij komt is het lastig er eentje weg te doen. Dat lukt alleen als ik andere paden bewandel, dat is ook lastig, maar de enige weg. Fijn dat ik je op mijn weg ben tegengekomen.

R.

Vanmorgen heb ik mijn laatste sessie gehad bij Joke. In de loop van de “behandelingen” heeft Joke me geleid door mijn proces. Op een heel fijne, zachte, duidelijke manier heeft ze mij inzicht gegeven en handvatten meegegeven waar ik veel aan heb. Joke legt alles eerst goed uit over wat ze wil gaan doen/bespreken en dat voelt veilig en prettig. Er is een volwaardige samenwerking waardoor je het gevoel hebt dat je mag zijn wie je bent. Dank je Joke!

M.

Al mijn hele leven heb ik een verschrikkelijke hondenfobie. Naar het bos of het strand was voor mij geen optie, en als ik een hond op straat tegen kwam liep ik blokje om. Mijn vriend kwam met het idee voor een hypnotherapie zodoende dat ik bij Joke terecht kwam. Door haar en de therapie ben ik echt bewust geworden waar mijn angst vandaan komt. Ook ben ik in die tussen tijd zelf "het gevaar"gaan opzoeken, door met de oefeningen die Joke mij mee gaf, naar het bos te gaan en deze oefeningen in praktijk te brengen. Dit werkt heel erg goed. Zo goed zelfs, dat ik nu na 2 maanden geen fobie meer heb, en zelfs een hond ga aanschaffen. Joke, ik wil je nogmaals bedanken voor je hulp.

J.T.

Na te zijn gestopt met roken kwam ik erachter dat mijn werkelijke verslaving “eten” was.
Al snel kwam ik kilo’s aan. Hier voelde ik mij helemaal niet prettig bij, maar het lukte mij niet om deze verslaving onder controle te krijgen. Door een televisieprogramma hoorde ik over hypnotherapie en via de site ben ik bij Joke gekomen. Het klikte meteen. Door de ontspannen sfeer en de rust die Joke heeft, was er meteen een soort vertrouwen. Ik voelde me vrij om over persoonlijke en soms pijnlijke ervaringen uit mijn verleden te praten.
Joke is zeer geïnteresseerd en heel professioneel. De tijd die ik heb doorgebracht bij haar was heel bijzonder. Zij kan heel goed luisteren en helpt je op weg zodat je weer verder kunt.
De kilo’s zijn er weer af en ik voel me beter dan ooit!

E

De sessies met Joke hebben me geholpen om te verhelderen welke emotionele vraagstukken echt van mij zelf zijn, en me los te maken van de vermoeiende onverwerkte bagage van mijn ouders - en hun ouders! Joke heeft een authentieke visie, voor elke situatie een specifieke aanpak, en is niet bang om van plan te veranderen als jouw situatie daarom vraagt. Je voelt je totaal veilig en serieus genomen omdat ze zich zonder oordeel open stelt voor wat zich zoal aandient vanuit het onderbewuste - zelfs als dat voor normale begrippen heel ongewoon is. Daarbij blijf je volledig de baas over wat er gebeurt. Joke is alleen een zeer kundige gids die je leidt naar de antwoorden die je zoekt - en helpt je met interpreteren als ze mogelijk niet zijn wat je verwachtte.

J

De hypnotherapie van Joke heeft mij geleerd mijn emoties te begrijpen en vooral hoe ik met mijn angsten om moet gaan en deze te begrijpen.

Ik was elke keer versteld dat ik altijd antwoorden kreeg op mijn vragen na een regressiesessie. Nu als ik aan mezelf twijfel of als ik mij angstig voel,doe ik de oefeningen die ik van Joke geleerd heb tijdens de therapie. Daarna voel ik mij rustiger en positiever in het leven! Ik voel dat ik dichterbij mezelf ben en dat ik veel kracht uit mezelf kan putten in plaats dat ik van de kracht van anderen afhankelijk ben! Dat kon ik een jaar geleden helemaal niet.

V

Rust dat is wat ik nu heb gevonden.
Wat was ik alles aan het regelen,aan het rennen voor anderen,maar zorgen dat ik aardig gevonden zou worden.
De maat was vol, ik was op en begon om me heen te slaan,vooral naar de mensen die ik lief had.
Via via ben ik terecht gekomen bij Joke.
Hypnotherapie? Had ik nog nooit van gehoord.
Ben gaan praten met Joke en daar bleek dat vanaf mijn 3de tot heden, ik een zelfbeeld had gecreerd.
Dit heeft te maken gehad met pesterijen op school.
Daar zijn we toen aan gaan werken.
Na de behandeling voelde ik mij vrolijk en stond weer met beide benen op de grond.
Dit gevoel heb ik nog steeds.
Laat de dingen nu veel meer op me afkomen, i.p.v. alles maar te regelen.
Kan het eigenlijk iedereen aanraden.
Het is therapie maar voor mij was het een soort uitje.

S.

Hierbij, zoals beloofd, het stukje over mijn ervaring bij hypnotherapie.

Mijn ervaring met hypnotherapie is zeer positief. Aangezien ik het erg moeilijk vond om over mijn gevoelens en over mij zelf te praten was dit voor mij de juiste oplossing. Doordat je in een soort trance gebracht wordt is het veel makkelijker om je echte gevoelens boven te laten komen en inzicht in jezelf te krijgen. Het in trance brengen klonk toch wel eng maar het is niet meer dan een hele diepe ontspanning wat ik als erg prettig heb ervaren. Ook de ontspanningoefeningen die ik heb geleerd gebruik ik zeer regelmatig om geheel ontspannen te worden. Ik had zeker niet de stappen bereikt die ik nu heb bereikt met een gewone therapie.
Nogmaals bedankt. En het klinkt raar maar hopelijk niet tot ziens.

A.

Ik wil je ook nog graag bedanken voor alles,
het afgelopen jaar is er heel veel voor mij verandert in positieve zin.
Soms even in de fout, maar snel weer weten hoe het niet meer moet.
Mijn moeder moet er nog aan wennen dat ik niet meer blindelings doe wat zij wil, maar ik ben daar blij mee. Groetjes,
L.

Al jaren kamp ik met een eetstoornis waarvoor ik bij verschillende
hulpverleningsvormen heb gezeten. Mijn ervaring met de hulpverlening was tot
dan toe vooral dat er veel benoemd en gepraat wordt maar dat niemand je
eigenlijk echt kan helpen met de kern van het probleem. De kern van mijn
probleem was dat ik grote moeite had om mijn gevoelens te uiten en hiermee
om te gaan. Deze at ik dan weg. De hypnotherapie heeft mij deze gevoelens
laten ervaren en me geleerd hoe ik met deze gevoelens om
kan gaan in plaats van ze weg te eten. Het ervaren van deze gevoelens
tijdens de sessies was voor mij echt een meerwaarde en het heeft er tot nu
toe voor gezorgd dat ik beter met mijn eetstoornis kan omgaan en het aantal
eetbuien sterk is verminderd.

J

Ik heb al jaren last van hoogtevrees en het werd steeds erger.Via de site terecht gekomen bij Joke Eldering.Joke vertelde eerlijk dat ze nog niet zo'n ervaring had met hoogtevreesklachten.Toch wilde ik het proberen.Tijdens oefeningen en hypnose ben ik meer over mezelf te weten gekomen.Ik kreeg meer inzicht hoe ik met bepaalde dingen om kan gaan.Ook is het duidelijker hoe mijn leven hiervoor verlopen is.Dit heeft mij meer rust gegeven. Van mijn hooogtevreesklachten ben ik nog steeds niet af,daar zal ik een andere therapie voor moeten zoeken.Toch heb ik geen spijt dat ik bij Joke ben geweest. Ik heb weer andere dingen opgelost.
L.

Ik ben zeer tevreden over de gehouden sessies en ben weer wat dichter bij antwoorden gekomen op vragen.
D.

 

Ik heb de hypnotherapie ervaren als heel positief werken aan de dingen die in je onderbewuste zijn opgeslagen. Nietalleen tijdens de sessies, maar vooral de dagen/weken er na worden plots dingen duidelijker en zie je oplossingen.
Tijdens de trance weet je heel duidelijk dat je gewoon aanwezig bent en toch ook met je onderbewuste in contact bent. En je gaat niet vanzelf dingen vertellen waar je niet over wilt praten, je bent volledig bewust van wat je zegt en hebt daar zelf controle over.
Ik heb ervaren dat moeilijke dingen plots minder moeilijk zijn of duidelijker, dat gaat vanzelf tijdens het dagelijks leven. Met hypnotherapie heb je gewoon iemand die je even een handvat geeft als je er niet meer uit komt. Het brengt duidelijkheid in je zelf en werkt zachtjes door. Ook als je iets te zwaar is en je wilt er niet mee bezig zijn, blijkt achteraf dat het al aardig opgelost is.
Het is voor mij nog steeds, ondanks dat het soms ook erg moeilijk was, een fijne manier geweest om er achter te komen dat ik wel degelijk gevoelens heb.
J.

Dank voor je luisterend oor, je advies en sessies. Ik was de weg een beetje kwijt, maar ben nu weer op de goede weg!

G.

Ik heb 6 jaar lang geprobeerd te stoppen met roken. Tevergeefs, want steeds begon ik opnieuw en wist niet waarom. Joke hielp me de weg uit het labyrint te vinden, doordat ik na iedere sessie meer bewust werd van mezelf. Nu kan ik het verschil zien tussen mijzelf en de verslaving. We zijn niet langer één. Ik ben heel en vrij. De verslaving maakt geen deel meer uit van mij. Vaak herinner ik me niet eens meer dat ik ooit rookte. De hypnotherapie, waarin Joke mijn gids was, was één van de belangrijkste ervaringen in mijn leven.

S.